4/5/07

AMAP4DS

Το AMAP4DS είναι μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή που δημιούργησε ο Christophe Adreani το οποίο δίνει την δυνατότητα να φορτώσει κάποιος χάρτες με δίκτυα συγκοινωνιών και μη, στο DS του. Στην σελίδα του http://www.andreani.net/ds/ μπορεί να βρει κανείς χάρτες από διάφορες πόλεις του κόσμου. Επιπλέον το AMAP4DS είναι Open Source πρόγραμμα έτσι, ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να φτιάξει δικούς του χάρτες. Έτσι αποφάσισα και έφτιαξα τους συγκοινωνιακούς χάρτες για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στον χάρτη της Αθήνας περιλαμβάνεται το δίκτυο του μετρό, του τραμ και του προαστιακού. Λόγω μεγέθους και πολυπλοκότητας δεν μπόρεσα να βρω κάποιον πιο εύχρηστο χάρτη για όλα τα μεταφορικά μέσα. Στον χάρτη της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται όλο το δίκτυο του ΟΑΣΘ, για το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης.

Οι χάρτες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από το site των: Αττικό Μετρό για την Αθήνα και ΟΑΣΘ για την Θεσσαλονίκη. Αν κάποιος ξέρει που υπάρχουν καλύτεροι χάρτες μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για να τους ρίξω μια ματιά.

Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε εδώ:
AMAP4DS - Αθήνα
AMAP4DS - Θεσσαλονίκη
Επίσης ο χάρτης της Αθήνας και σε Αγγλική έκδοση:
AMAP4DS - Athens (English Version)

3 σχόλια:

  1. Apisteyto k POLY xrhsimo! Prepei opwsdhpote na brw ayta pou xreiazetai gia na to perasw sto DS. Flash cards or something. Fysika 8a se prhksw gia tis plhrofories ;P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέλω το DS μου..... :( sniffle :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααα.. ρε c Boreas.. είσαι όλα τα λεφτά..!! Κι έλεγα άντε τώρα πότε θα ξυπνήσει κάποιος έλλην να φτιάξει χάρτες για το amap4ds.. γιατί εγώ βαριόμουυυυν..!! χεχ..

    -Somnius

    ΑπάντησηΔιαγραφή