13/10/08

Τελειώματα και Αρχές

Τελείωσε το Macross F... :( Παρόλα αυτά, τελείωσε με ένα θεαματικό επεισόδιο που κάλυψε τις προσδοκίες μου και με την ανακοίνωση πως μια ταινία Macross F βρίσκεται υπό παραγωγή αυτόν το καιρό! Καθόλου άσχημα! Ως σύνολο, προτείνω την σειρά ανεπιφύλακτα και στους φαν αλλά και μη της πρωτότυπης σειράς.

Macross F

25 Επεισόδια & Ταινία (προγραμματισμένη)
Σκηνοθεσία: Yasuhito Kikuchi, Shouji Kawamori
Σενάριο: Hiroyuki Yoshino, Shouji Kawamori
Στούντιο: Satelight
Επίσημο Site: http://www.macrossf.com/


Τελείωσε και το World Destruction - 世界撲滅の六人. Το τέλος του World Destruction ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο και όχι ιδιαίτερα θεαματικό, συνοπτικό και ρηχό. Με λίγα λόγια κάπως απογοητευτικό σε σχέση με όλα όσα θα μπορούσε να είναι βάση της αρχικής ιδέας. Αναρωτιέμαι κατά πόσο το παιχνίδι στο οποίο βασίστηκε θα ακολουθήσει την συγκεκριμένη ιστορία που αναπτύχθηκε στο anime. Ελπίζω να μην γίνει αυτό και να ακολουθήσει την δική του πορεία... Ίσως αν ήταν μεγαλύτερο σε διάρκεια και όχι μόνο 13 επεισόδια να μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο και να γίνει καλύτερο. Ως έχει δεν νομίζω πάντως να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στον θεατή παρά μια αρκετά καλή αρχική ιδέα που χάνει την σοβαρότητά της και γίνεται περισσότερο ελαφριά κωμωδία με μικρά διαλείμματα δράματος.

World Destruction - 世界撲滅の六人
13 Επεισόδια
Σκηνοθεσία: Shunsuke Tada
Στούντιο: Production I.G
Επίσημο Site: http://www.tv-tokyo.co.jp/anime/world-d/Η επόμενη anime σειρά που ξεκίνησα βασίζεται επίσης σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ρόλων, συγκεκριμένα πρόκειται για το Tales of the Abyss. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει για το PS2 σε Ιαπωνία και Αμερική (στην Ευρώπη πάλι μας γράψανε...). Αν και φαν των Tales of παιχνιδών το συγκεκριμένο δεν το έχω παίξει και έτσι σκέφτηκα πως βλέποντας το anime θα μπορώ να έχω μια σχετική εικόνα της ιστορίας του. H προηγούμενη απόπειρα μεταφοράς Tales of παιχνιδιού σε anime έγινε με το Tales of Symphonia το οποίο μεταφέρθηκε ως OVA. Κάτι που ήταν μάλλον μια κακή επιλογή μην έχοντας αρκετό χρόνο να παρουσιάσει ολόκληρη την ιστορία του παιχνιδιού. Σαν αποτέλεσμα μόνο το πρώτο μισό του παιχνιδιού μεταφέρθηκε και πάλι με πολύ συνοπτικά όλα τα γεγονότα... Αυτήν την φορά όμως πρόκειται για σειρά 26 επεισοδίων. Έχοντας δει τα 2 πρώτα ως τώρα μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα και νομίζω πως θα συνεχίσω :)

Tales of the Abyss
26 Επεισόδια
Σκηνοθεσία: Kenji Kodama
Σενάριο: Akemi Omode
Στούντιο: Sunrise
Επίσημο Site: http://www.tv-toa.jp/Πέρα από anime για την ώρα μπαίνουν στην άκρη: Baten Kaitos (κάποια στιγμή θα πρέπει όμως να το τελειώσω επιτέλους), Dragon Quest Monsters: Rocket Slime (στην ουσία το έχω τελειώσει, μένουν μόνο μερικές λεπτομέρειες για το 100%), Mario Kart Wii (τώρα πλέον μόνο για Multiplayer!), Smash Bros. Brawl (θέλει πολύ δουλειά ακόμη....), Freshly Picked Tingles Rosy Rupeeland (δεν ξέρω γιατί το σταμάτησα αυτό, αλλά θα το συνεχίσω άλλη φορά...). Τέλος και το Final Fantasy IV μπαίνει για λίγο στην αναμονή.

Στην θέση αυτών τον πολλών μπαίνουν τα: Tomb Raider Aniversary (Wii) και すばらしきこのせかい - Its a wonderfull World (DS).

Το Tomb Raider Aniversary πρόκειται για το remake του πρώτου παιχνιδιού με την πασίγνωστη πρωταγωνίστρια θηλυκού γένους των Video Games, την Lara Croft. Αν και πάντα ήθελα να παίξω το πρώτο παιχνίδι, δυστυχώς τα γραφικά της εποχής του στο Saturn πάντα με απέτρεπαν να ασχοληθώ ουσιαστικά με αυτό. Στην έκδοση του Wii πάντως έχει κάτι το περίεργο που σε μαγνητίζει. Έτσι έχει γίνει συνήθεια τα βραδινά των τελευταίων ημερών να ακολουθώ την γνωστή αρχαιολόγο στις πρώτες της περιπέτειες.

Παράλληλα στο すばらしきこのせかい (γνωστό ως "The world ends with you" σε Ευρώπη και Αμερική) προσπαθώ να τελειώσω 100% τις διάφορες αποστολές του για να μπορέσω να διαβάσω όλες τις μυστικές αναφορές του παιχνιδιού.