24/4/10

Τανταα, ταντανταντα....


(για καλύτερη εμπειρία συνιστάται η αναπαραγωγή του παραπάνω ήχου)Μετά από πολύ καιρό, κακουχίες, συνταραχτικά γεγονότα που ταρακούνησαν ολόκληρο τον κόσμο, δάκρυα και πόνο ήρθε η ώρα επιτέλους ο δείχτης του «Final Fantasy από το 1 ως το 10» να κινηθεί ακόμη μια θέση μπροστά, φτάνοντας στο Final Fantasy V! Αυτό που όλοι δεν περιμένανε έχει πλέον γίνει. Ξεκίνησα το πέμπτο παιχνίδι της σειράς Final Fantasy! 

Ας ξεκινήσω με λίγα λόγια σχετικά με το FFV:

Πρωτοκυκλοφόρησε το 1992 στην Ιαπωνία για το Super Famicom (ή SNES όπως ήρθε στα μέρη μας) και επειδή ήταν μάλλον τόσο καλό το κράτησαν για τον εαυτό τους οι Ιάπωνες. Την πρώτη του κυκλοφορία στην δύση την είδα μέσω των PSX ports όπου και κυκλοφόρησε το 1999 στην Αμερική και το 2002 στην Ευρώπη. Αργότερα το 2006 και 2007 κυκλοφόρησαν και οι GBA εκδόσεις (που θα παίξω και εγώ) στην Αμερική και Ευρώπη αντίστοιχα. 

Το FFV συνεχίζει να ακολουθεί το αρχέτυπο σενάριο με τους 4 κρυστάλλους που συγκρατούν τον κόσμο σε ισορροπία αλλά όπως πάντα δυστυχώς κάτι πάει στραβά και αυτή η ισορροπία χάνεται, εξού και οι τέσσερις πρωταγωνιστές του παιχνιδιού που η μοίρα τους φέρνει κοντά για να σώσουν τον κόσμο. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι το Job System του που δίνει την δυνατότητα να αποφασίσει ο παίκτης τι χαρακτηριστικά και ιδιότητες θα αποκτήσει και θα αναπτύξει ο κάθε χαρακτήρας στο παιχνίδι. Επίσης στην πρωτότυπη έκδοσή του είναι και το πρώτο παιχνίδι όπου εμφανίζονται οι μπάρες που γεμίζουν στις μάχες ως που να έρθει η σειρά του έκαστου χαρακτήρα.


Αυτά για την ώρα, έπεται συνέχεια...