29/7/10

Oh Maria! ♪



Ένα από τα σημεία του Final Fantasy VI που έχουν αποτυπωθεί περισσότερο στην μνήμη όσων το έπαιξαν είναι σίγουρα αυτό με την όπερα. Ίσως το πρώτο σημαντικό σημείο καμπής στην ιστορία του παιχνιδιού όπου εξηγείται η ιστορία «υπόβαθρο» η σχέση αυτής με την μυστηριώδη ως τότε Terra. Επίσης γίνεται στροφή στην Celes όπου από απλώς ακόμη μία χαρακτήρας του παιχνιδιού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλέον ως επίσης πρωταγωνίστρια πέρα της Terra.

Επιστρέφοντας στην... όπερα. Για πρώτη φορά η Square αρχίζει και παίζει με την ιδέα τραγουδιού με κανονικούς διαλόγους μέσα σε παιχνίδι της. Κάτι που στα 16-Bit κατάφερε η Namco για πρώτη φορά με το Tales of Phantasia ενώ η ίδια η Square πραγματοποίησε μόλις με το Final Fantasy VIII στο PSX χρόνια αργότερα. Θυμάμαι πως αυτή η μίμηση της όπερας κουδούνιζε κάπως περίεργα στα αφτιά στην SNES έκδοση. Ευτυχώς για την GBA έχουν βελτιώσει κάπως τον ήχο σε αυτό το σημείο κάνοντας την όλη σκηνή αρκετά πιο εύηχη. Επίσης το μουσικό θέμα της όπερας θυμίζει υπερβολικά αυτό που χρησιμοποιήθηκε αργότερα ως το θέμα της Aerith... Στις αλλαγές / βελτιώσεις της GBA συμπεριλαμβάνεται και η νέα μετάφραση του παιχνιδιού που παρέχει λίγο διαφορετικούς διαλόγους, μάλλον περισσότερο πιστούς στο πρωτότυπο.

Και σε έναν παράλληλο κόσμο όπου η Square θα έκανε ports με περισσότερη αγάπη και προσοχή, η PSX έκδοση εκμεταλλευόμενη το CD-Rom ως μέσο θα μπορούσε να έμοιαζε ή καλύτερα να ακούγονταν έτσι:
Final Fantasy VI Opera with real voice in English


Αλλά τα καλύτερα έρχονται ακόμη.... Αναμένετε στον browser σας....


Play-Asia.com - Buy Video Games for Consoles and PC - From Japan, Korea and other Regions

2 σχόλια:

  1. Κανονικά θα έλεγα ave maria http://www.youtube.com/watch?v=2bosouX_d8Y αλλά ωσάν ο δικός σας κάφρος θα πω Κάγκελα Παντού με τους στίχους "Τα μπούτια σου Μαρία, σκοπιά καψιμί αγγαρεία" http://www.youtube.com/watch?v=RP_W3gFnJlQ

    Μιά φορά εγώ πάντως το ξεφτίλισα το θέμα... Ευτυχώς που το Blog είναι "Εκτός Θέματος" και έχω άλλοθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/7/10 22:51

    Μεγάλες στιγμές! :D

    Απ'τις πιο χαρακτηριστικές σε παιχνίδι του είδους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή