16/2/13

Omega Weapon

Αν και το Final Fantasy VIII το είχα ξεκοκαλίσει στον καιρό του, ένα από τα πράγματα που δεν κατάφερα να κάνω τότε ήταν να νικήσω το Omega Weapon, πιο δυνατό αρχηγό του Final Fantasy VIII και από τους πιο δυνατούς όλων των Final Fantasy. Όταν ξεκίνησα πριν καιρό το Final Fantasy VIII για αυτόν τον μαραθώνιο είχα ήδη αποφασίσει πως αυτήν την φορά θα πρέπει να τον νικήσω!

Η μάχη ήταν μακροχρόνια (λογικό με το ένα εκατομμύριο HP που έχει το Omega) αλλά σχετικά βατή και παρόλο που ο Squall δεν χρησιμοποίησε καθόλου το limit break Lionheart που σίγουρα θα συντόμευε την μάχη, κατάφερα και το νίκησα. Χρησιμοποίησα τον Squall, την Rinoa και τον Zell (και οι τρεις σε επίπεδο 100) στην μάχη και με 100 Death ξόρκια συνδεμένα με το defence stat τους ώστε να επιβιώσουν το «καλωσόρισμα» του Omega στην αρχή της μάχης. Ο Zell κάλεσε το GF «Κέρβερο» ώστε να έχουν οι χαρακτήρες δυνατότητα τριπλών μαγικών, ο Squall χρησιμοποίησε το Meltdown ώστε το vitality του Omega να πέσει στο μηδέν και έπειτα με την χρήση του Aura έκαναν και οι τρεις συνεχόμενα τα limit break τους.  Ευτυχώς η Rinoa έκανε μεταξύ άλλων και το Invisible Moon που έκανε τους χαρακτήρες μου αήττητους για ένα αρκετό διάστημα. Κάτι που βοήθησε ιδιαίτερα όταν κάποια στιγμή το Omega έκανε μια ειδική επίθεση, που έμοιαζε σαν limit break η οποία σίγουρα θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά αν δεν είχαν το Invisible Moon.

Κάποια στιγμή όταν η επίδραση του Invisible Moon πέρασε και οι επιθέσεις του Omega έκαναν πάλι κανονικά ζημιά, φαίνονταν να παίρνει το πάνω χέρι και έβγαλε k.o. την Rinoa και τον Zell και άφησε τον Squall μόνο με 1 HP. Αμέσως με την χρήση του Full-Life επανέφερα την Rinoa η οποία μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εντολή Revive και να επαναφέρει τον Zell και μάλλον σύντομα και τον Squall. Στο εντωμεταξύ έβαλα τον Squall να κάνει μια τελευταία limit break επίθεση, alá desperanto. Αλλά αυτή η τελευταία επίθεση του Squall φαίνεται πως ήταν αρκετή για να νικηθεί το Omega Weapon!


Όπως σχεδόν πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις με σούπερ αρχηγούς η νίκη εναντίον τους έχει περισσότερο ηθική επιβράβευση παρά κάποια χρησιμότητα στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά το Final Fantasy VIII δίνει στον παίκτη το Proof of Omega που εμφανίζεται στο μενού του παιχνιδιού υπό την κατηγορία Tutorial > Information και συγχαίρει τον παίκτη με αυτόν τον τρόπο για την νίκη του.


Και μετά από αυτό τίποτα δεν με σταματάει για την τελευταία μάχη με την μάγισσα Ultimecia!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου