15/2/13

Άντε και γ...... Sony!

Το PS1 emulator που χρησιμοποιούν στο PS3 είναι για τον μπούλο. Από γραφικής πλευράς δεν προσφέρει καμία βελτίωση όπως κάνουν πολλοί άλλοι emulator σε PC, ίσα-ίσα τα παιχνίδια φαίνονται πολύ χειρότερα από ότι τους αξίζει. Αλλά πέρα από αυτό, το πιο σημαντικό, η συμβατότητα είναι χάλια. Ιδιαίτερα για παιχνίδια επιπέδου Final Fantasy που καθιέρωσαν την κονσόλα της Sony ως κυρίαρχη της γενιάς της...

Για παράδειγμα αν ακούγεται παράλογο και περίεργο το ίδιο παιχνίδι να υποστηρίζεται και να παίζει από το emulator στην platinum έκδοσή του αλλά όχι στην κανονική, αυτό δεν είναι τίποτα συγκριτικά με την συνέχεια. Η platinum έκδοση του Final Fantasy VIII που ως τώρα έπαιζε κανονικά στο PS3 κάποια στιγμή μου ζήτησε να βάλω το 4ο CD αφού έφτασα στο ανάλογο σημείο.


Και αφού το έκανα το παιχνίδι μου έδειξε το ακόλουθο μήνυμα:


Προσπάθησα μια και δύο και τρεις. Έβγαλα το CD και το ξανά έβαλα πολλές φορές. Το ξεσκόνισα. Δοκίμασα να κλείσω τον emulator και να φορτώσω απευθείας το παιχνίδι από το 4ο CD αλλά χωρίς επιτυχία. Το 4ο CD δεν φορτώνει κάν στο PS3 όπως ακριβώς και όλα τα CD της μη-platinum έκδοσης του Final Fantasy VIII. Για αυτόν τον λόγο δεν αναγνωρίζεται όταν ζητηθεί να αλλάξεις το CD και βγαίνει το σφάλμα «Λάθος CD». Οπότε οποιοσδήποτε θέλει να παίξει το παλιό του Final Fantasy VIII στο PS3 θα πρέπει εκτός του να έχει την platinum έκδοση του παιχνιδιού να είναι ευχαριστημένος με το να παίξει μέχρι και το τέλος του τρίτου CD. Ποιος ενδιαφέρεται στην τελική να τελειώσει το παιχνίδι; Και όποιος θέλει υποχρεωτικά να το τελειώσει ας το αγοράσει στην τελική από το PSN για να γίνει και η Sony αλλά και η Squarenix πλουσιότερη... Μόνο που εγώ βαρέθηκα. Στο ιστορικό μου έχω ήδη τρεις φορές αγορασμένο το FFVIII, μία στο PC όταν είχε πρωτοβγει και δύο φορές για το PS1(platinum και κανονική έκδοση). Τώρα μεταφέρω το save μου στο PC και θα συνεχίζω με emulator εκεί. Και δεν είμαι σίγουρος αν συνεχίσω τον μαραθώνιο με το Final Fantasy IX στο PS3. Ήδη έχω μετανιώσει που το έκανα με το VIII. Καιρός μάλλον να ξεσκονίσω το PS2 μου και να το βγάλω από το ντουλάπι...

4 σχόλια:

  1. Πρέπει να τα πήρες πολύ άσχημα, δε σε έχω συνηθίσει τόσο... ευέξαπτο.

    Πάντως το ζόρισες το πράγμα από την αρχή. Έπρεπε τόσο παλιά παιχνίδια να τα έπαιζες είτε σε PS/PS2 είτε να τα έπαιρνες από το PSN (δυο τρεις φορές τα έχουν βγάλει σε Sale) συν ότι το αγοράζεις μία φορά και το παίζεις είτε στο PS3 είτε στο PSP είτε στο Vita (όταν το πάρεις)

    Απλά με τους δίσκους έπαιζες με τη φλόγα, και κάηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι στην τελική ίσως θα έπρεπε να το παίξω στο PSN. Αλήθεια, τα PS παιχνίδια παίζουν καλύτερα από το PSN σε σχέση με το emulator;

    Στο PSP δυστυχώς δεν γίνεται επειδή θα πρέπει αναγκαστικά να αναβαθμίσω το firmware για να κάνω την μεταφορά από το PS3. Δεν κάνω αναβάθμιση λόγω του chicken/hen αν θυμάσαι... ;-)

    Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι θέμα «παίζω με την φλόγα» όταν 3rd party emulators σε pc μπορούν να κάνουν τα παιχνίδια να παίζουν σχεδόν σε HQ γιατί η Sony δεν είναι σε θέση να φτιάξει έναν αντίστοιχα καλό για την κονσόλα της που από πλευράς ιπποδύναμης δεν έχει πρόβλημα για emulation;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To PS emulation του PS3 προσφέρει έστω στα χαρτιά βελτίωση στους χρόνους φόρτωσης και στις υφές (Textures). Η αλήθεια είναι ότι επιφέρει βελτίωση μεν, ανεπαίσθητη δε.

    Αν έχουν διαφορά οι PSN εκδόσεις; όχι, πλην των παραμετροποιήσεων Controlls και κανα δυο εξτρα επιλογές στο Emulation (aspect ratio).

    Σε βρίσκω ανενημέρωτο για την Hacking Σκηνή στο PSP. Πλέων υπάρχει τρόπος (πολύ πιο εύκολος) και για την τελευταία (6,60) έκδοση firmware.

    http://wololo.net/installing-pro-cfw-on-a-psp-3000-psp-brite/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι έχει και προσθήκη rumble! Ωωωω!

    Οπότε δεν αξίζει τόσο να προτιμήσω την PSN έκδοση...

    Μα τον Δία, δεν με ενημέρωσε κανείς! Για να δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή