9/2/09

Lucky ☆ Star

Υπάρχουν στιγμές που εντελώς τυχαία έχετε δει κάποια εικόνα από ένα άγνωστο anime η οποία σας κεντρίζει το ενδιαφέρον; Τότε ψάχνετε λίγο για αυτό και από τις περιγραφές του, φαίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον. Ως αποτέλεσμα το ίδιο βράδυ έχει μείνει ως τις 4 η ώρα το βράδυ ξύπνιοι βλέποντας τα επεισόδιά του απανωτά το ένα μετά το άλλο; (να είναι καλά του youtube για την άμεση προσβασιμότητα σε τέτοιες στιγμές...)

Κάτι τέτοιο έγινε και με εμένα χθες με το らき☆すた. Πρόκειται για ένα αρκετά «απλοϊκό» anime βασισμένο στο ομώνυμο manga του Kagami Yoshimizu με αρκετές «cross over» αναφορές σε διάφορα άλλα anime, manga και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πρωταγωνίστριες του anime είναι τέσσερες μαθήτριες λυκείου, η Miyuki Takara που παίρνει τον ρόλο της πολύ έξυπνης, πλούσιας αλλά ταυτόχρονα αθώας και ευκολόπιστης της παρέας που φοράει γυαλιά, οι Tsukasa Hiiragi και Kagami Hiiragi που παίρνουν τους ρόλους της μικρής και μεγάλης αδερφής, με την πρώτη να είναι χαριτωμένη και παιδιαρίστικη στον χαρακτήρα και η δεύτερη σχολαστική και περισσότερο ενήλικη. Τελευταία της παρέας είναι η Konata Izumi που παίρνει τον ρόλο του πιο σκληροπυρηνικού και μανιακού otaku για anime, manga, video games που ίσως έχει εμφανιστεί σε anime.

Το anime ασχολείται κυρίως με απλές καθημερινές ή και ανούσιες ιστορίες των παραπάνω μαθητριών συνήθως σε συνδυασμό με την αποστροφή και έλλειψη ενδιαφέροντος της Konata για ο,τιδήποτε δεν έχει σχέση με τις otaku ανάγκες τις. Μέσω της συγκεκριμένης πρωταγωνίστριας μάλιστα γίνονται αναφορές σε διάφορα anime, video games, και magna. Περισσότερο ξεχωρίζουν τα 涼宮ハルヒ (Susumiya Haruhi), カノン (Kanon) και γενικά αρκετά άλλα γνωστά mainstream anime. Επίσης δεν λείπουν και οι πάρα πολλές κλισέ καταστάσεις από anime, date simulators, RPGs κτλ. Έτσι το όλο anime δημιουργεί ένα σατηρικό σκηνικό γύρω από τα anime, manga, video games και γενικά τους otaku.

Στον οπτικό τομέα, όπως ανέφερα και παραπάνω το Lucky Star είναι αρκετά απλοϊκο. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν έντονα SD /Chibi εμφάνιση αλλά μια και το anime κινείται περισσότερο σε σατυρικό στυλ παρά σε ρεαλιστικό υπόβαθρο, αυτό δεν περιορίζει καθόλου την ποιότητά του. Ενδιαφέρον είναι επίσης πως αντί για κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι στους τίτλους τέλους, υπάρχει πάντα μια σκηνή όπου οι πρωταγωνίστριες είναι σε ένα karaoke bar και τραγουδούν τραγούδια από διάφορα άλλα anime.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν αρκετό χιούμορ και έχουν ασχολιθεί σε ένα βαθμό είτε με anime, ή manga ή video games. Υπάρχει όλο και κάτι για τον καθένα για να ξεκαρδιστεί στα γέλια ;)

Επίσημο site:
http://www.lucky-ch.com/
Επίσημο Site για το anime στην Αμερική:
http://lucky-star.bandai-ent.com/

3 σχόλια:

  1. γιατί αναφέρεις ότι το Lucky star είναι ένα άγνωστο anime?
    Νόμιζα ότι ακόμη και αυτοί που δεν το έχουν δει το γνωρίζουν...
    γενικά η ιδέα του Lucky star δεν με έβρισκε σύμφωνη, κάθισα είδα μερικά επεισόδια και σκέφθηκα ότι αυτό το anime είναι τόσο τραγικό.
    Δηλαδή είναι καθαρά για άτομα
    που είναι otaku και geeks.

    Δηλαδή αυτό που θα έλεγα είναι ότι όσοι το δουν και καταλάβουν το χιούμορ του καλύτερα να επανεξετάσουν λίγο τη ζωή τους και τον τρόπο που ζουν γιατί είναι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το λέω συγκεκριμένα για το Lucky☆Star. Γενικά μιλάω για την περίπτωση που οποιοδήποτε anime είναι άγνωστο για κάποιον που δεν το έχει δει, όταν τυγχάνει να δει κάποια εικόνα ή υλικό με αυτό.

    Θα διαφωνήσω πως είναι για otaku & geeks, ίσα-ίσα το anime γελοιοποιεί την όλη κατάσταση και τις συνήθειες αυτών των ατόμων. Και αν κάποιος το δει και αναγνωρίσει κάποια αστεία του επειδή έχει δει τα anime δεν είναι τόσο τραγικό, ίσως αν κάποιος το δει τα πιάσει όλα, τότε μάλλον είναι κάπως υπερβολικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το χιούμορ του είναι πολύ συγκεκριμένο
    δηλαδή ένα άτομο που δεν παίζει rpg, δικτυακά παιχνίδια και τέτοια δεν μπορεί να το καταλάβει, εγώ το παράτησα γιατί όσο ωραίο ήταν τόσο με κούραζαν οι μακρόσυρτοι διάλογοι
    και τα εξειδικευμένα παραληρήματα της κονατας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή